background

Asparbam E 951

Asparbam E 951

 C14H18N2O5

Tanımı

: Suda çok iyi çözünen, alkol ve yağda çözünmeyen, kokusuz, beyaz, kristal toz.

Ambalaj birimi

: 25 kg’lık torbalarda.

EINECS No

245-261-3

Kimyasal adı

N-L-alfa-asparti-fenilalanin, 1-metil ester.

Spesifikasyonlar

:

Ağır metaller (Pb gibi)

: < 10 ppm

Kurşun

: < 1 mg/kg

 

Arsenik (As)

: < 3 ppm

Küfler ve mayalar

: < 10 CFU/g

 

Diketopiperazin

: < % 1,5

pH

: 5,05

 

Geçirgenlik

: % 99,8

Saflık

: % 99,2

 

E. coli

: yok

Salmonella

: yok

 

Koliform

: yok

Sülfat külü

: % 0,06

 

Kurutmadaki kayıp

: % 3,3

Toplam canlı

: < 10 CFU/g

 

Mol ağırlığı

: 294,31 g/mol

 

 

 

Kullanım alanları: Gıda sanayiinde her türlü diyabetik ve dietetik ürün formülasyonlarında şekerin yerine kullanılan bir yapay tatlandırıcıdır. Yapay tatlandırıcılar arasında, sağladığı düzgün tat profili sayesinde en geniş kullanım alanı bulan tatlandırıcıdır. Aspartam belirli uygulamalarda tadı tetikleyebilir. Tatlandırıcılar sayesinde hem şeker hastalarının hem de kilo problemi olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği düşük kalorili ürünler üretilebilmektedir. Kullanıldığı başlıca ürünler; diyet gıdalar, alkolsüz içecekler, içecek karışımları, jelatinli tatlılar, düşük kalorili dondurulmuş tatlılar.

Özel bilgiler: Nem, aspartil ve fenilalanine ayrışmasına yol açacağından; MUTLAKA RUTUBETTEN KORUNMASI GEREKMEKTEDİR.! FENİLKETONURİ (PKU) HASTALIĞI OLAN KİŞİLER ASPARTAM TÜKETMEMELİDİRLER.

 

Merhaba

Yardıma İhtiyacınız mı var ?
Whatsapp ile bize yazın

Myform whatsapp icon